Viikonloppuleirillä Tallinnassa

29.1.2018

Radat varattuna treeneihin ja hyvät puitteet.
Ja kaikki valmiina sarjaan.
Iloiset ensikertalaiset: Heli, Lana, Heidi, Jaana, Aki ja Outi.
Poreissa palautumassa: Kimmo, Niina, Yrjö, Jani ja Lana.
Tyytyväiset leiriläiset, kaikki treenit uituna.

Aikuisten harrasteryhmän kauden kokokohta on tammikuinen valmennusleiri ”etelään” Viron Tallinnaan!

Järjestyksessään 4. leiri suuntasi jälleen Viron Tallinnaan, tälle kertaa Öisemäen Ujulaan, jossa 25 metrinen 6 ratainen urheilukeskuksen uimahalli tarjosi hyvät puitteet harjoitteluun. Majoittuminen oli viihtyisässä L’ermitage hotellissa noin 15 min bussimatkan päässä uimahallilta, jonne matkat tehtiin yhteiskuljetuksella.

Leiriohjelma oli tiivis, mutta huolella suunniteltu. Lähtö Helsingistä klo 16.30 laivalla ja ensimmäiset treenit uintiin jo klo 20. Sieltä yhteiselle illalliselle hotelliin. Lauantaina uitiin aamu- ja iltatreenit. Sunnuntai aamupäivä oli varattu Tallinnan nähtävyyksille ja shoppailulle, ennen laivan lähtöä kotimatkalle klo 13.30.

Uimareita leirillä oli kaikkiaan 18, joista kuusi ensikertalaista. Treenit oli suunniteltu niin, että perjantaina uitiin kevyesti, lauantai aamuna oli tekniikkaa ja illalla tehosarjat. ”Matka ei niinkään ollut tavoitteen vaan  enemmänkin laatu. Käytössämme oli 3 rataa. Ja vaikka leirillä oli mukana eri ajan uinnin parissa harrastaneita saatiin kaikki harjoitukset hienosti uitua. Aluksi tehotreeni hieman jännitti, olivat uimarit kuituinekin tyytyväisiä  harjoituksen tuomaan väsymykseen.” toteaa valmentaja Marjut Hyvönen, joka jatkaa: ”On kyllä mahtavaa että,  näinkin isolla porukalla oli samat ruokamieltymyksetkin, joten yhteisruokailut oli helppo sopia ja aikataulut piti.”

Ensi kertalainen Lana Tavast kertoo: ”Aloin uida 15 -vuotiaana. Harrastus alkoi  monoräpylästä. Jossain vaiheessa kaipasin kivaa porukkaa ja kiva valmentajaa. Katsoin netistä vaihtoehdot mihin olisi mukavampaa ajaa. Valitsin sattumalta tämän ryhmän. Ja oli todella hyvä osuma! Leiri on hyvin suunniteltu! Väsyttävää mutta hauskaa on.”

Jaana Väänänen kertoo taustaansa: ” Aloitin uimaharrastukseni tammikuussa 2017 menemällä Tuusulan uimaseuran järjestämälle tekniikkakurssille. Tuota ennen minulla ei ollut mitään uintitaustaa eli aloitin ihan alkeista. Ensin oli voitettava omat pelot ja opeteltava laittamaan pää veden alle ja harjoiteltava hengitystä. Nyt harrastan uintia pysyäkseni kunnossa se siksi, että uinti on kivaa! Tykkään harrastaa asioita ryhmässä ja yhdessä. Käyn toki myös välillä yksinkin uimassa, mutta se ei ole ollenkaan niin mukavaa kuin ryhmässä tekeminen. Tuusulan uimaseuran liittyminen oli jouhevaa ja helppoa. Kaikkiin uimaryhmiin on otettu ilolla vastaan uusia uimareita osaamistasosta riippumatta, niin tekniikka kurssille kuin Masters harrastajaryhmään. Toiveena ja tavoitteena minulla on JOSKUS oppia uimaan kovaa! Aloitin aktiivisemmin uimaan 7v sitten kun ensimmäinen lapsi syntyi. Ei ollut enää iltaisin aikaa harrastaa muuta, joten siirryin aamu-uintiin ennen työpäivää (ja polvet ei muutenkaan kestä juoksemista). Uin itsenäisesti useamman vuoden vaparia ja kävin myöhemmin tekniikkakurssin Keravalla. Halli meni heti sen jälkeen kiinni ja halusin jatkaa jonkin sortin kehittymistä, joten tulin Tuusulan Masters -ryhmään.

Myös Aki Kortesniemi oli ensimmäistä kertaa leirillä: ”Käyn 3-4 kertaa viikossa uimassa, joista muut omatoimista "vesiterapiaa" ja yleensä yksi Masters -treeni. Jossain vaiheessa kun lapset on vähän isompia, niin siirryn 2 krt viikossa Masters -treenitahtiin. Masters harrastajaporukka on tosi mukava ja rento. Itselleni leiri oli loistava tapa oppia tuntemaan porukkaa vähän paremmin. Yleensä se 10 min saunassa kerran viikossa ei oikein riitä siihen, että ehtisi tutustumaan ihmisiin. Leiri oli mielestäni onnistunut ja olen myös jatkossakin mukana.”

Niin on porukalla hauskaa leireillä ollut, että seuraavan 5. leirin ns. juhlaleirin ideoinnit ovat alkaneet :)