Vuoden 2018 ohjaaja Emilia Riipinen

11.12.2018

Paljon Onnea Emilialle!

Vuoden 2018 ohjaaja Emilia Riipinen

18-vuotias Emilia Riipinen palkittiin kauden päätöstapahtumassa vuoden 2018 ohjaajana seurassamme. Hän on yksi esimerkki siitä miten seuratoiminta ja siinä mukana oleminen voi tarjota paljon mahdollisuuksia eri elämän vaiheissa. Moni nuori tai aikuinenkaan ei välttämättä edes tiedä, mitä kaikkea toimintaa seuroissa tapahtuu ja missä voisi olla mukana. Kuitenkin aktiivisena ja kiinnostuneena asioista on Emiliakin päässyt jo nuoresta iästä huolimatta kokemaan ja tekemään monia asioita Tuusulan Uimaseurassa.

Emilia aloitti vuonna 2006 uimakoulun päiväkoti-ikäisenä. Hän on käynyt(uinut) läpi lähes kaikki seuran ryhmät 12 vuoden aikana. Uimakouluista hän jatkoi Vesiralliin ja sieltä Taitoryhmään. Kuten niin moni harrastus, niin tämäkin antoi Emilialle paljon uusia kavereita, jotka myös jatkoivat samoissa ryhmissä uimarin poluillaan. Ensimmäiset kilpailut vuonna 2011 ovat jääneet mieleen valtavan jännityksen vallitessa. Kuitenkin kipinä kilpailemiseenkin syntyi ja fiilis päästä uudelleen tuntui kivalta ja tavoiteltavalta asialta. Rollo-ryhmässä treenimäärät ja kilpailut sitten lisääntyivätkin. Rollo-kilpailut Porissa vuonna 2012 on jäänyt erityisesti mieleen. Kun kehitystä tapahtuu, niin luonnollisesti Emiliakin siirtyi IKU-ryhmään ja treenimäärät lisääntyivät entisestään. Näissä vaiheissa monilla nuorilla tulee vaihe, että harrastuksia täytyy karsia, kun kaikelle ei ole aikaa. Emilia valitsi tässä vaiheessa uinnin ja pianon soiton. Uinti ykkösenä :)

Vuonna 2016 Emilian mielestä oli sitten aika pistää kilpauinti tauolle, mutta koska seurassa on mahdollista harrastaa uintia ilman kilpailemistakin, niin hän siirtyi harrasteryhmään. Kilparyhmissä parasta oli monipuoliset ja vaihtelevat treenit, kuivikset sekä leirit ja kilpailut. Hän muistaa näiltäkin ajoilta loistavan yhteishengen. Vaikka kilpauinti oli siis jäämässä tauolle, niin hän halusi olla jollain tavalla mukana enemmänkin uintiharrastuksessa. Uinnin opettaminen muille olikin se juttu, mitä voisi kokeilla. Hän aloitti uimakouluohjaajien tuuraamisen vuonna 2015 ja puoli vuotta myöhemmin sai jo omat ryhmät ohjattavakseen. Emilian mielestä on mahtavaa saada opettaa pienille lapsille uusi tärkeä taito sekä kuulla naurua ja riemunkiljahduksia vesileikkien lomassa. Kolme vuotta meni uimakouluohjaajana ja syksyllä 2018 hän siirtyi Vesiralli ohjaajaksi. Emilian mielestä on hienoa, että myös monet oman uimarikautensa aikaisista vesiralli ja taitoryhmän kavereista on edelleen mukana seuratoiminnassa niin uimareina kuin ohjaajinakin. Tuttuja valmentajia uimakouluajoilta näkee hallilla myös edelleen. Omasta uintitaustastaan ja uimaopettaja koulutuksesta on ollut valtavasti hyötyä uinnin opetuksessa. Seura kouluttaakin aktiivisesti aina kaikkia ohjaajia tehtäviinsä.

Emilia haluaa välittää ison kiitoksen kaikille häntä ohjanneille ja valmentaneille sekä entisille ja nykyisille uimakouluohjaajille.

Yhdessä me ohjaajatkin olemme oppineet toisiltamme paljon!

Uinnin ja ohjaamisien lisäksi Emilia on toiminut mielellään kilpailuissa toimitsija-apulaisena sekä kilpa-ja harrasteryhmien valmentajasijaisena.

Emilian mielestä on upeaa katsoa, kuinka ennen pienet hänen ohjaamansa uimakoululaiset ovat jo siirtyneet huimalla vauhdilla uinnissa eteenpäin. Hän toivoo, että mahdollisimman monen uintiharrastus jatkuu harraste- tai kilpailuryhmissä.

Tulevaisuuden tavoitteena olisi hienoa, jos pystyisin opettamaan tai valmentamaan uintia uusille uimareille. Emilia toivoo myös pystyvänsä jatkamaan uintiharrastustaan mahdollisesti Masters-ryhmässä ja palaamaan ehkä jopa kisa-altaille takaisin.

Paljon vielä Onnea reippaalle, positiiviselle, hymyilevälle ja huomaavaiselle Emilialle. Olet aina innostuneesti mukana siinä mitä teet. Erittäin hyvä esimerkki, josta moni kaveri saa varmasti hyvää mallia. Iloisia kokemuksia toivomme sinulle jatkossakin koko seuran puolesta ja hienoa, että olet mukana tiimissämme!

Maarit Venesmäki TuUS pj