Kuka olet ja mitä teet?

Eetu Karvonen, Porin Uimaseuran päävalmentaja. Entinen kilpauimari ja nykyinen uintipohtija.

Miten olet kokenut valmennuksen kehittämisprojektin Tuusulan uimaseurassa?

Tuusulassa on selvästi draivia viedä toimintaansa eteenpäin, ja valmentajat ovat selkeästi olleet kiinnostuneita koulutuksen aiheista. Nautin kouluttamisesta erityisesti silloin kun tiedän että valmentajat vievät opittuja asioita käytäntöön.

Mitä eväitä haluat antaa jatkolle / miten meidän olisi hyvä jatkaa eteenpäin?

Tuusulan uimaseuran, kuten kaikkien muidenkin seurojen tulisi kehittää edelleen omaa valmennuslinjaansa, luomalla selkeät tavoitteet ja käytännöt jokaiselle ryhmätasolle. Kun selkeä kehys harjoittelulle on paikallaan, voidaan uimarien kehitystä seuraamalla tarkentaa harjoittelua jokaisella tasolla. Jokainen uimari ansaitsee parhaimman mahdollisen valmennuksen, joka varmistaa kehityksen kaikilla tasoilla.

Millaisena näet uinnin tulevaisuuden Suomessa ja mihin tulisi keskittyä enemmän tai paremmin?

Suomen uintitaso on noussut huikeasti läpi niiden vuosikymmenten mitä olen ollut uinnissa mukana. Tason nousulle ei näy loppua, ja mitä kovemmaksi saamme yleisen tason, sitä todennäköisemmin nousee joukosta myös kansainvälisiä huippuja. Yleisesti Suomalaisten seurojen tulisi keskittyä junioritason valmennukseen. Pienissä seuroissa parhaimmat valmentajat valitettavasti keskittyvät parhaimpiin uimareihin, vaikka merkittävimmät ja  haastavimmat vaiheet uimarien uralla ovat uran alkuvaiheessa. Tekniikan ja oikean asenteen opettaminen nuorille uimareille mahdollistaa myöhempien vaiheiden valmentajille paremmat lähtökohdat kehittää huipputuloksia. Lapsi- ja nuoriso vaiheen valmennuksen virheitä on vaikea paikkailla jälkikäteen ja asiat tulisi tehdä alusta asti mahdollisimman tehokkaasti.

Yleisellä tasolla jotain tsemppisanoja seuramme uimareille ja valmentajille

Tuusulan uimaseuralla on selkeästi halua kehittää toimintaansa, ja auttaa valmentajiaan tarjoamaan mahdollisimman hyvää valmennusta uimareille. Tästä lähtökohdasta on helppo kehittyä, ja uimarien tietää että jokainen harjoitus mikä tehdään, on suunniteltu kehittämään heitä eteenpäin uimareina. Jatkakaa samaan malliin muistaen että valmennusprosessi ei ole ikinä valmis, vaan asioita voi aina tehostaa ja viedä eteenpäin!