Ohjeita kurssilaisille

Meille on tärkeintä, että lapsella on turvallinen ja iloinen olo tullessaan meidän ohjaukseen!

Muistattehan vanhemmat, että tärkeintä on uinnin ilo. Emme ohjaa pikku-uimareitamme suoritukset silmissä kiiltäen vaan hymyn ja ilon kautta. Kun uiminen on kivaa ja altaassa viihtyy osaavien ja koulutettujen ohjaajien seurassa, silloin tulosta alkaa syntyä (melkein kuin itsestään).

Alkeisuimakoulussa lapset ovat vielä kovin herkkiä ja kaipaavat tukea ohjauksessa. Pienille ja herkille lapsille alkeisuimakoulua voidaan joutua kertaamaan useampaankin otteeseen. Jos taas alkeisuimakoulussa on jo saavutettu rohkeutta vesielementtiin, silloin suositellaan yleensä Alkeisjatko -uimakouluryhmää.

Kyselkää ohjaajilta ja olkaa aktiivisia ennen viimeistä uimakoulukertaa, ettei todistuksessa olevat merkinnät tule yllätyksenä. Uinnin oppiminen on herkkä laji, se ei tapahdu hetkessä vaan vaatii useamman ryhmän, ohjaajan ja pärskeen!

Iloja ja murheita koetaan niin uimakouluissa kuin edistyneissäkin ryhmissä, kannustattehan siis yhtä lailla pientä uimarin alkua uinnin opettelun alkuvaiheilla ja jaatte murheet ohjaajille tai toiminnasta vastaaville.

Huomio vanhemmat, kerrottehan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli lapsella on erityisvaatimuksia ohjauksen suhteen. Pyrimme ohjausresurssien mukaan huomioida erityistapaukset ohjauksessa ja toiminnassa.

Erityisvaatimuksia ovat esimerkiksi putkitetut korvat (lasta tulee auttaa laittamaan korvatulpat ja panta), keskittymisvaikeudet, kielelliset ongelmat, diabetes tai lapsi on erityisen peloissaan uimakoulun aloituksesta (esim. lapselle on sattunut läheltä piti -tilanne veden äärellä).

Kurssilaisten ohjeistuksia

Kurssien aloitusviikolla lähetetään tarkat ohjeistukset ilmoittautumisen yhteydessä kirjattuun sähköpostiosoitteeseen.

Varmista siis, että sähköpostiosoite on varmasti kirjoitettu oikein!

Kurssiehdot

Muistathan tarkistaa kurssiehdot ennen kurssille ilmoittautumista.

Uimakoululaisten ohjeistuksia

Uimaopettaja ja apuohjaaja hakevat pienimmät uimakoululaiset (alkeis-, alkeisjatko sekä Jatko 1) uimahallin aulasta.

Uimakoulun kesto on yksi (1) tunti, josta ensimmäinen 15 minuuttia on varattu nimenhuudolle aulassa sekä pukuhuonetoiminnalle ja peseytymiselle, seuraavat 30 minuuttia on opetusta ja viimeiset 15 minuuttia on varattu peseytymiseen ja palautukseen aulaan vanhemmille.

Pesutiloihin tullaan vain vaatteitta, allasalueelle peseytyneenä sekä uima-asussa.

Saattaja ei voi tulla lapsen kanssa allasalueelle, ei paljain jaloin eikä sinisissä kengänsuojuksissa.

Ohjaajat ottavat lapset vastaan uimahallin aulassa ja lasten tulee olla hyvissä ajoin ennen uimakoulun alkua odottamassa nimenhuutoa. Nimenhuuto pidetään uimahallin aulassa, josta siirrytään välittömästi puku- ja pesutiloihin uimaopettajan valvonnassa. Opettaja valvoo peseytymisen ja ohjaa lapset opetukseen. Tunnin jälkeen opettaja saattaa lapset jälleen pesutiloihin ja sieltä pukutilaan sekä uimahallin aulaan vanhempien vastuulle

Isommat ja omatoimiset tytöt ja pojat Jatko 2 -ryhmässä menevät naisten tai miesten puku- ja pesutiloihin, mutta siellä ei ole valvontaa jokaisella kerralla. Tämän ryhmän nimenhuuto on valvojien kopin edessä.

Vanhemmat voivat seurata opetusta ikkunan takaa kahviosta.

Lapselta vaaditaan omatoimisuutta, joten kannatta käydä läpi uimahallitoimintaa ennen uimakouluun tuloa.

Vesirallilaisten ohjeistuksia

Vesirallikurssit menevät järjestyksessä Sammakko, Kala, Norppa ja Delfiini. Kurssilta toiselle lapsi etenee automaattisesti, mikäli hän on läpäissyt jokaisella kurssilla suoritettavat testit. Ohjaajien opastuksella niistä yleensä selvitään - joskus pitää yrittää monta kertaa. Jokaisen kurssin lopussa kurssilaiset saavat diplomit ja pinssit.

Jokaisen kurssin viimeisellä kerralla ovat myös vanhemmat tervetulleita altaan reunalle seuraamaan opetusta ja lapsien kehittyneitä uimataitoja.

On tärkeää tuoda lapsi ajoissa uimahallille sekä varata hänelle riittävästi aikaa suihkuun ja uimapuvun pukemiseen. Suihkussa pitää ehdottomasti käydä ilman uimapukua - eli uimapuku päälle vasta suihkuhuoneessa suihkun jälkeen.

Uimalasit ovat pakolliset kaikille uimareille. Kokeilettehan valmiiksi kotona, että lasit ovat sopivat ja oikeilla "virityksillä". Pitkät hiukset pitää olla kiinni tai uimahattu päässä. Uimahattu olisi hyvä joka tapauksessa, sillä se hieman lämmittää. Myös pojat käyttävät uimahattuja.

Ekoilla tunneilla voi lapsille helposti tulla hieman kylmä, sillä silloin ei vielä uida niin paljoa. Pyyhkeen voi ottaa mukaan allasalueelle jos siltä tuntuu. Altaalla olisi hyvä olla viimeistään 5 minuuttia ennen tunnin alkua, jotta pääsisimme ajoissa alkamaan; 45 minuutin opetusaika menee aina aivan liian nopeasti.