OHJEITA

Ohjeita kilpauimareille

Tältä sivulta löydätte tietoa, joka vastaa yleisimpiin vanhempien ja uimareiden esittämiin kysymyksiin. Mikäli teille herää kysymyksiä kilpauinnista, voitte olla yhteydessä oman ryhmänne vastuuvalmentajaan tai seuran toiminnanjohtajaan.

Maksut
Valmennuksenkausimaksu laskutetaan kausittain. Kausimaksu sisältää oikeuden osallistua treeneihin, kilpailuihin sekä leireille. Kausimaksun lisäksi uimareiden täytyy maksaa seuran jäsenmaksu, kilpailulisenssi sekä uimahallin harjoitusranneke, joka oikeuttaa käymään oman ryhmän treeneissä. Kausi- ja harjoitusrannekemaksut löydät verkkosivuiltamme. Seura kustantaa valmennusryhmissä kilpailevien starttimaksut kausisuunnitelmissa oleviin kilpailuihin.

Varusteet
Valmennusryhmissä uimarit tarvitsevat erilaisia välineitä mm. uima-asun, lasit, lakin ja juomapullon. Harjoituksissa käytetään myös räpylöitä, lautoja, pullareita ja lättäreitä. Osaa varusteista on mahdollista lainata uimahallilta. Tarvittavia välineitä kannattaa tiedustella omalta vastuuvalmentajaltaan. Kuivaharjoitukset toteutetaan pääosin uimahallin alakerrassa sijaitsevassa liikuntasalissa. Harjoituksia voi olla myös ulkona tai uimahallin kuntosalilla. Kuivaharjoitteluissa pärjää pääsääntöisesti t-paidassa, shortseissa ja sisäliikuntajalkineissa.

MyClub
MyClub on valmennusryhmien käytössä oleva sovellus, jonka kautta laskutusta, ilmoittautumisia ja tiedotusta hoidetaan. Varmista, että omat viestiasetuksesi ovat oikein, jotta saat ajankohtaiset tiedotteet. Tiedotteet voi halutessaan tilata suoraan sähköpostiin. Uimarit näkevät myClubin tapahtumat osiossa tulevat treenikerrat ja muut tapahtumat. Uimarit merkitsevät ennen treenejä ja tapahtumia, oman osallistumisensa. myClubista on mahdollista tarkastella myös omia laskuja.

Kilpailulisenssi
Valmennusryhmien uimarit hankkivat kauden alussa Uimaliiton Blue Card kilpailulisenssin. Lisenssi sisältää myös tapaturmavakuutuksen ja se on voimassa 1.9-31.8. Ilman lisenssiä ei kilpailuihin ole mahdollista osallistua. Lisenssi astuu voimaan 14-vuorokautta maksun jälkeen. Lisätietoa kilpailulisenssistä sekä ohjeet lisenssin lunastamiseen löydät Uimaliiton nettisivuilta.

Kilpailuihin ilmoittautuminen
Uimarit ilmoittavat kilpailuihin osallistumisensa oman ryhmän vastuuvalmentajalle annettuun määräaikaan menneessä. Yksilölliset kilpailulajit päättää valmentaja tai valmentaja yhdessä uimarin kanssa. Kauden kilpailut ilmoitetaan ryhmien omissa kausisuunnitelmissa. Uimaseura maksaa kausisuunnitelmassa olevien kilpailuiden starttimaksut. Mikäli uimari jää pois ilmoittautumistaan kilpailusta ilman pätevää syytä, starttimaksut peritään uimarilta. Mikäli uimari sairastuu ennen kisoja, on siitä ilmoitettava valmentajalle välittömästi.

Ryhmäsiirrot
Seurassamme on käytössä tasovalmennusohjelma. Uimarit siirtyvät ryhmästä toiseen saavutettuaan seuraavaan ryhmään vaadittavan taitotason. Valmentajat päättävät keskenään mahdollisista ryhmäsiirroista ja tiedottavat asiasta uimareita sekä huoltajia.