Uimakoulu

Seuraavat uimakoulut alkavat maaliskuussa

(ilmoittautuminen ma 11.2.2019. klo 10:00)!

ALKEISUIMAKOULU

Alkeisuimakoulu on tarkoitettu uimataidottomille 5 vuotta täyttäneille lapsille. Veteen totuttautumista erilaisilla harjoitteilla painotetaan tällä kurssilla. Opetellaan mm. hengitystä veteen, pinnan alla sukeltamista, kelluntoja, liukuja selällään ja vatsallaan. Potkuja ja alkeisuinteja eri uintityyleillä pääsemme myös kokeilemaan. Alkeisuimakoululaiset saavat uimakoulusta uintitodistuksen ja vanhemmille kerrotaan suullisesti uimakoululaisen edistymisestä ja taidoista.

• 5 vuotta täyttäneille, ryhmäkoko noin 14 lasta
  • kurssimaksu 95 € (10krt) ja jäsenmaksu 25 € sekä uimahallin sisäänpääsymaksu (sisäänpääsymaksu maksettava uimahallin säädöksistä johtuen)
  • kurssi kestää 10 kertaa á  60 min, josta 30 min opetusta. Sis. vakuutuksen ja kurssin materiaalin.
  • kaikilla kursseilla pitää maksaa myös jäsenmaksu, sillä seura tarjoaa palveluja vain jäsenilleen.
  • tiedustelut tuusulan.uimaseura(a)gmail.com

ALKEISJATKO UIMAKOULU

Alkeisjatko uimakoulu on tarkoitettu Alkeisuimakoulun suorittaneille lapsille. Lapsi on rohkea vedessä liikkuja ja osaa jo puhaltaa veteen sekä tehdä liu'un. Uintivaatimus ei kuitenkaan vielä aivan täyty Jatko 1 uimakoulua ajatellen. Ryhmän tavoitteena on saavuttaa Jatko 1 uimakoulun vaatimus, 3-5 metrin uimataito. Alkeisjatko uimakoululaiset saavat uimakoulun päätteksi uintitodistuksen ja vanhemmille kerrotaan suullisesti uimakoululaisen edistymisestä ja taidoista.

• ryhmäkoko noin 14 lasta.
  • kurssimaksu 95 € (10krt) ja jäsenmaksu 25 € sekä uimahallin sisäänpääsymaksu (sisäänpääsymaksu maksettava uimahallin säädöksistä johtuen)
  • kurssi kestää 10 kertaa à 60 min, josta 30 min. opetusta.

JATKO 1 UIMAKOULU

Jatko 1 uimakoulu harjoittelee pääsääntöisesti lastenaltaassa. Kurssi on tarkoitettu lapsille, jotka ovat rohkeita vedessä liikkujia. Lapsen tulee osata uida noin 3-5 metriä. Kurssilla harjoitellaan samoja asioita kuin jatkouimakoulu 2:ssa, mutta harjoitukset suhteutetaan ryhmän tasoon nähden sopivaksi. Jatko 1 uimakoululaiset saavat uimakoulun päätteksi uintitodistuksen ja vanhemmille kerrotaan suullisesti uimakoululaisen edistymisestä ja taidoista.

• ryhmäkoko noin 15 lasta.
  • kurssi kestää 10 kertaa à 60 min, josta 30 min. opetusta.

JATKO 2 UIMAKOULU

Jatko 2 uimakoulu on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida väh. 10m myyräuintia JA alkeisselkäuintia. Jatko 2 uimakoululaisille jaetaan uintitodistus.

Ryhmä harjoittelee kuntouintialtaassa (iso allas). Ryhmässä on noin 15 lasta.

Kurssin tavoitteena on kehittää jo opittuja taitoja ja samalla opetella uusia asioita. Opetellaan alkeisrintauintia, alkeisselkäuintia ja selkäkroolia sekä vahvistetaan myyräuintia ja tutustutaan krooliuintiin. Kokeilemme syvyyssukellusta, pituussukellusta, erilaisia hyppyjä veteen(keräkaatoa, pääedellähyppyä, taittokaatoa ja jalat edellä hyppyä uintisyvyiseen veteen) ja mm. vedestäpelastautumistaitoja pääsemme harjoittelemaan. Samalla tarkoitus on siis kehittää uimataitoa väh. 25 metriin asti ja mahdollisesti jopa 50 metriin. Kurssin päättyessä uimakoululaiset saavat uintitodistuksen ja mahdollisesti suorittamansa harrastusmerkin tai taitomerkin saavutetusta tasosta riippuen.

• kurssi kestää 10 kertaa, opetusaika vähintään 30 min ja joillakin kerroilla uintikerta voi kestää jopa 40-45 minuuttia.