Tähtiseura -päivät Helsingissä

7.10.2018

Maarit, Salla ja Marjut
Aki Riihilahti, HJK, kysyy tärkeän kysymyksen Matin sanoin.

Seuramme sai lasten ja nuorten Sinettiseura sinetin 2011. Laatuseura toiminta uusittiin Olympiakomitea ja lajiliittojen kanssa. Seuramme on ensimmäisten joukossa auditoitu keväällä 2018 Tähtiseuraksi lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisten osa-alueella. Tähti on laadukkaan seuratoiminnan merkki!

Eri lajien noin 350 seuratoimijaa ympäri Suomen kokoontuivat ensimmäisille Tähtiseura -päiville Marina Congress Centeriin Helsinkiin. Seurastamme oli mukana uusi toiminnanjohtajamme Salla, puheenjohtaja Maarit ja hallituksen jäsen Marjut.

Lauantaipäivänä 12 uinnin Tähtiseuran edustajat aloittivat lajipalaverilla aiheena Seura työnantajana. Pekka Potinkara, Suomen Ammattivalmentajat ry:stä käsitteli mm. seuran ja työntekijän vastuita ja oikeuksia, valmentajien työakoja ja työajanseurantaa sekä työsopimuksia. Ippe Natunen antoi esimakua piakkoin valmistuvasta Huippu-uinnin vaatimuksista, jota esitellään myös Seurojen aluefoorumeissa.

Seminaarin tarkoituksen oli jakaa tietoa seuratoiminnasta, kuulla ideoita ja innostui seurojen esimerkeistä sekä verkostoitua. Ideatorilla esille erityisesti nousivat taloushallinnon työkalut, yhteisöllisyys, toiminnan laatu ja viestintä - somettaminen.

Viestintä, avoimuus ja iloinen yhdessä tekeminen näkyminen ovat olleet seurassamme yksi keskeisitä teemoista teema viime vuosina. Suomen Olympiakomitea yhteistyössä Viking Line järjesti seuroille Sporttikampanjan, joita seurat saivat hakea itselleen tärkeän teeman ja me haimme sitä viestinnän suunnitteluun ja toteutuksen ideointiin. Palkintona 10 hengen seuraristeily kokouspaketilla. Ja kuinkas ollakaan, me, olimme yksi 10 seurasta, jotka tämän voittivat, mahtavaa!