LASTEN KURSSIT

SEURAAVAT LASTEN KURSSIT ALKAVAT LOKAKUUSSA. 
ILMOITTAUTUMINEN ALKAA 14.9. KLO 9:00

UIMAKOULUT

VESIKIRPPU UIMAKOULU (1. taso / alkeisuimakoulu)

Vesikirppu on tarkoitettu uimataidottomille lapsille. Kurssilla harjoitellaan veteen totuttautumista, itsenäistä liikkumista vedessä, opetellaan mm. kuplien puhaltamista veteen sekä kastautumista. 

MERITÄHTI UIMAKOULU (2. taso / alkeisjatkouimakoulu)

Meritähti uimakoulu on tarkoitettu lapsille, jotka ovat rohkeita vedessä liikkujia, osaavat puhaltaa kuplia veteen, sukeltaa sekä liikkua itsenäisesti vedessä. Ryhmän tavoitteena on saavuttaa 5 metrin uimataito vatsallaan ja selällään.


KILPIKONNA UIMAKOULU (3. taso / Jatko 1)

Kurssilla harjoitellaan vatsa- ja selkäuintia sekä muita uimataitoa vahvistavia harjoitteita, kuten sukeltamista, liukumista ja kellumista. Tavoitteena on oppia uimaan 15 metriä vatsallaan ja selällään. Taitotasovaatimuksena on 5 metrin uimataito.

MUSTEKALA UIMAKOULU (4. taso / Jatko 2)

Mustekala uimakoulu on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida vähintään 15 metriä vatsallaan ja selällään. Ryhmä harjoittelee kuntouintialtaassa (iso allas). 

Kurssin tavoitteena on kehittää jo opittuja taitoja ja samalla opetella uusia asioita. Kurssilla harjoitellaan alkeisrintauintia, alkeisselkäuintia ja selkäkroolia sekä vahvistetaan myyräuintia ja tutustutaan krooliuintiin. Kokeilemme syvyyssukellusta, pituussukellusta, erilaisia hyppyjä veteen. Kurssin tavoitteena on oppia uintitekniikoita sekä saavuttaa 25 metrin uimataito. 

VESIRALLIT

Vesirallit koostuvat nelivaiheisesta uinnin monipuolisuus kursseista:
1. Sammakko 2. Kala 3. Norppa 4. Delfiini

Kursseilla käydään läpi mm. vapaa-, selkä, rinta- ja perhosuinnin tekniikoita, harjoitellaan erilaisia hyppyjä ja kehonhallintaa vedessä sekä tutustutaan vesipallon, taitouinnin ja uimahyppyjen alkeisiin.

Kurssikerrat koostuvat monipuolisista harjoitteista, joita harjoitellaan isossa altaassa. Lapsi etenee kurssilta toiselle suoriuduttuaan vaadittavista tehtävistä. Kurssisuorituksesta lapsi saa kurssitodistuksen ja pinssin. Vesiralliohjaajat ovat kouluttautuneet Suomen Uimaliiton vesirallikurssilla.

TEKNIIKKARALLIT

Tekniikkarallit koostuvat nelivaiheisesta tekniikkakurssista, joka suunnattu noin 9-12 vuotiaille uimarin aluille. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä sekä omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen.

Tekniikkarallit on tarkoitettu uintitekniikoita jo osaaville lapsille, jotka pystyvät uimaan 200 metriä yhtäjaksoisesti. Kurssin ensimmäinen taso (Tekniikkaralli 1) soveltuu erinomaisesti Delfiini-vesirallin suorittaneelle.

Kursseilla hiotaan eri lajitekniikoita (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuintia), tehdään erilaisia temppuja sekä harjoitellaan startteja ja käännöksiä. Opetus järjestetään isossa altaassa.